Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBoligOnline TilmeldingAndre arrangementerBadmintonBordtennisFodboldGang og løbGymnastikHockeyHundetræningHåndboldKrocketPræmiespilVolleyballHjælpOm ÅrreBlomstrende LandsbyNatur omkring ÅrreOm Årre og OplandKontaktBillederByens RumErhvervForeningerInstitutionerLokal NytTilflyttereFaste opslag
Årre
Foto:

Skulptur ved kroen.

Lundgård Glas, v/ Hanne Marie Lundgård, blev for et års tid siden spurgt om hun ville lave noget glaskunst, som kunne erstatte de levende blomster på kroens syd side.

Skulptur ved kroen.

Lundgård Glas, v/ Hanne Marie Lundgård, blev for et års tid siden spurgt om hun ville lave noget glaskunst, som kunne erstatte de levende blomster på kroens syd side, som ikke var så glade for at vokse der. 

Hanne: Jeg foreslog at lave det sammen med nogle børn og unge og pensionister fra byen, hvilket blev modtaget meget positivt. Vi kontaktede forskellige kreative personer fra byen, indtil vi havde et lille syv mands hold. Aske Rude Duedal 11 år og Frida Viuf Koefoed 12 år som var de yngste, Andreas Strandby, Marie Q. Jensen og Mette Marie L. Christensen i den unge alder, og Jytte Buhl og Anne Marie Kofoed som repræsenterede pensionisterne. 

Ved de første møder talte vi om form, materialer, og motiver. Vi blev hurtigt enige om at det skulle passe til de fem blomster i oasen, samt relatere til det som foregår på kroen. 

Vi nåede, efter en god debat, frem til at motiverne skulle være blomster med følelser i kroppen. Aske og hans familie tegnede nogle forslag, det samme gjorde Frida, og ud fra de forslag blev tre motiver valgt, som de syv, under min vejledning arbejdede videre med i glas. De har selv valgt farver, ud fra farveprøve brændinger, skåret og limet det på den runde glasplade. Der skulle laves tre billeder, som skulle limes ind i tre stål "kugler". 

Vi har grinet, været koncentrerede, hygget og nydt hinandens selskab, i Lundgård Glas’ nye lokaler, på privat adressen. Da vi var færdige spurgte Frida: hvad skal vi nu lave....... hun var ikke helt tilfreds med svaret, at dette var ALT:-)

Gruppen kom flere gange og lavede på deres billede, indtil de var tilfredse med det. Efterfølgende påskrev jeg et lille citat som jeg fandt, relaterede til det enkelte billede. Virksomheden, Jøsu, ved Jørgen Jepsen har lavet de smukke stål kugler, hvori glasbillederne er limet fast.  Kuglerne er som blomsterne i oasen sat op i forskellige højder, så både børn og voksne kan se motiverne. 

De tre følelser som billederne skal illustrere, er kærlighed, spænding og musik.

Skulpturerne blev indviet ved en lille happening søndag den 2. juli 2017 kl. 13.00

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

lørdag 8 jul 2017 - Bent Nissen
Vist: 1464 gange