Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBoligOnline TilmeldingAndre arrangementerBadmintonBordtennisFodboldGymnastikHundetræningHåndboldKrocketPræmiespilVolleyballHjælpOm ÅrreBlomstrende LandsbyNatur omkring ÅrreOm Årre og OplandTilflyttereKontaktBillederErhvervForeningerInstitutionerLokal NytFaste opslag
Årre
Foto:

En drøm tager for alvor sin begyndelse i Årre

En drøm tager for alvor sin begyndelse i Årre!

Realiseringen af ”Byens rum” i Årre er en drøm som nu er ved at blive til virkelighed, især når man i dag skuer ud over arealet hvor de tidligere bygninger som rummede Årre Børnehave og Lokal Historisk Arkiv nu er fjernet.

”Byens rum” er et samskabelsesprojekt mellem Borgerforening og Boldklubben samt Årre Børnecenter, et projekt som kan betegnes som et udviklings og forsøgsprojekt hvor Varde Kommune har stillet arealet til rådighed på en flerårig lejeaftale.

Det betyder at vi kan indrette og opbygge arealet til et område med udfordrende faciliteter til leg – læring samt motorisk og sanselig udfoldelse, samt med grønne områder med en sansehave, frugtlund, grønne bede og plæner og studierum som kan benyttes af børnene i Børnecentret og af borgere i by og på land, hele året rundt.

Projektet vil blive opbygget i 3 etaper, men anlæggelsen af gangstier med kant og belægnings sten og parkgrus vil i starten blive prioriteret, således at man efterfølgende kan indbygge de øvrige faciliteter, hvoraf nogle skal placeres på faste underlag og andre på faldsand eller græslag.

Projektet er beregnet til at ville koste i nærheden af 3 millioner og med den store og flotte økonomiske opbakning som vi på nuværende tidspunkt har fået tilsagn om, har vi netop rundet godt 2 millioner. Beløbene er stillet til rådighed af midler fra Den Grønne Ordning samt SE – Vækstpulje, Lokallånspuljen fra Andelskassernes Bank, LAG midler (Lokale Aktions Grupper) Realdania (Underværker) samt Fonden for almenvellet i Årre Sogn og Omegn.

Styregruppen har nu sat jagten ind på at få fundet restfinansieringen til projektet, og med en positiv sparring med Varde Kommune omkring projektet, forventer vi at kunne indvie den sidste etape inden udgangen af 2021.

På styregruppens vegne

Poul Verner Christensen

6818 Årre

søndag 17 mar 2019 - Bent Nissen