Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBoligOnline TilmeldingAndre arrangementerBadmintonBordtennisFodboldGymnastikGå klubHundetræningHåndboldKrocketPræmiespilVolleyballHjælpOm ÅrreBlomstrende LandsbyNatur omkring ÅrreOm Årre og OplandTilflyttereKontaktBillederByens RumErhvervForeningerInstitutionerLokal NytFaste opslag
Årre
Foto:

Højspændingsmaster kvæler borgerne og udviklingen i lokalsamfundene.

Lokalsamfundene i Vestjylland bliver ofrene efter udmeldingerne fra Energinet

Borgerne i lokalsamfundene i Vestjylland bliver nu ofrene for Regeringens energipolitik efter de seneste negative udmeldinger fra Energinet omkring mulighederne for at få nedgravet de 400 kV. højspændingskabler i jorden.

Med det nedslående resultat vil fremtiden for rigtig mange borgere som befinder sig i området hvor man har påtænkt opsætningen af de gigant store master som skal bære kabelføringen fra Idomlund ved Holstebro og til den dansk - tyske grænse, blive berørt i sådan en grad, at mange af disse i fremtiden vil blive stavnsbundet til deres ejendomme.

Samtidigt kan man frygte, at det kan få en meget stor og negativ effekt for udviklingen i mange mindre lokalsamfund, idet mange vil fravælge at bosætte sig i som naboer til disse gigantmaster, og flere vil forsøge at sælge eller bare fraflytte og herved kan man frygte er at endnu flere huse og ejendomme vil komme til at stå tomme, og efterfølgende stille og roligt vil forfalde.

Med udmeldingen om at kun 26 km. af de 170 km. ren teknisk kan nedgraves, står man tilbage med fornemmelsen af en tomhed og tristhed, hvordan vil man og hvem kan med rette udpege, i hvilke områder disse kabler vil blive nedgravet. Efter min bedste overbevisning vil dette komme til at skabe splittelse mellem de berørte lodsejere når Miljøstyrelsen skal udpege hvor, og i hvilke kommuner dette vil komme til at foregå.

Jeg vil opfordre vore folkevalgte politikere i Folketinget til endnu engang at overveje om man ikke skulle afvente opstillingen af disse gigantmaster indtil man rent teknisk kan løse opgaven med at få nedgravet disse kabler, eller som et alternativ lægge et søkabel direkte til England, da det jo er for deres skyld at den danske befolkning langs Vestkysten skal betale prisen for at de kan få billig strøm i stikkontakterne i England.

Hvis ikke, vil konsekvenserne være alt ødelæggende for naturen og samtidigt være fuldstændig uoverskuelig for mennesker og dyr i fremtiden. For mange vil det betyde at deres drømme om et liv på landet og i de mindre bysamfund vil blive svækket i alvorlig grad i fremtiden.

Poul Verner Christensen
Vænget 2, 6818 Årre

mandag 15 okt 2018 - Flemming Andersen